Wheelwear.se

En blogg om mode och kläder för rullstolsburna

Vem får leva eller inte leva

Hej!

Jag blev ledsen när jag läste Felicias Sparrströms artikel om abort. Varför väljer människor att göra abort när de får reda på att barnet har ryggmärgsbråck eller Dawn Syndrom. Alla människor är lika mycket värda.. Eller? Vem bestämmer vem som ska födas eller ej. Varför väljer människor att göra abort för att barnet har ett funktionshinder? Mikaela & Kristoffer

Min sambo är född med ryggmärgsbråck, och han har ett helt vanligt liv. Det betyder inte man inte får ett värdigt liv för att man har ett funktionshinder. Kristoffer har ett heltids jobb och vi bor i ett hus och vi har en svart Labrador. Vi har ett helt vanligt liv och den enda skillnaden är att han sitter i rullstol.

Samhället borde acceptera alla människor oavsett funktionshinder eller ej. Vill vi ha ett elit samhälle? Då är vi tillbaka till andra världskriget där människor dog för att de var olika eller hade “fel” religon. Jag vill inte ha ett samhälle där vi alla är stöpta i samma form. Är vi på väg dit? Då skrämmer det mig.

Så nu kommer den stora frågan – Vi kan bestämma hur vi vill ha vår framtid genom att ta ställning till vad vi tycker. Bara för att ett barn ha ett funktionshinder så behöver inte de betyda ett liv som inte är värdigt. Barnet kan få ett bra liv och gå i en vanlig skola. Kristoffer har gått i en helt vanlig skola och har varit utomlands många gånger och bland annat bilat i USA.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Wheelwear.se

Tema av Anders NorenUpp ↑