Varumärket Wheelwear

Känner du igen dig att det är svårt att hitta kläder som sitter bra? Är du är trött på att inte hitta kläder för olika festliga tillfällen eller när du vill hänga med kollegorna på ett AW? Har du också blivit portad från att komma in på krogen för att du har fel kläder på dig?

Vi erbjuder kläder till framförallt dig som sitter i rullstol och som har svårt att hitta kläder som sitter bra. Våra kläder har bra passform, är moderna och framförallt är lätta att ta av och på. Vi vill att alla skall få möjlighet att kunna känna sig fina och kunna bära de kläder som man vill. Ingen ska behöva känna sig diskriminerad för att man inte passar in i den så kallade normen. Vi på Wheelwear tycker att alla människor är lika mycket värda. Vi hoppas att just du ska känna dig så där fin och bekväm som just du vill känna dig vid det där speciella tillfället.

Och du - vi är billigast på marknaden. Bra va?

Lite praktisk info

Skötselråd 

Kläderna tvättas i 40 grader. Vid första tvätt så kan de krympa cirka 2%. Om du har fått en liten fläck så kan du lätta ta bort den med en fuktig trasa. Vi på Wheelwear förespråkar att vädra kläderna istället för att tvätta om du bara har använt de någon enstaka gång. Detta för att spara på miljön. 

Återvunna tyger 

Vi på Wheelwear tänker på miljön och använder oss av återvunna, ekologiska tyger och vi har som ambition att göra detta även i framtiden. 

Produktion 

Vi designar kläderna i Sverige. Klädkollektion HUMAN har producerats i Turkiet. Vi vill att alla våra kläder ska produceras i Europa. Vi väljer våra producenter med stor fokus på miljön. 

Förpackningen 

Vi skickar våra produkter i antingen pappersförpackningar som är gjorda i ett tjockare papper eller i återvunnet plast.