Om oss

Hur allt började

Mitt namn är Mikaela Lastre och jag driver sedan april 2016 bloggen Wheelwear.se. Min blogg handlar om mode och kläder för rullstolsburna. 

Jag är gift med Kristoffer Fredriksson som är född med en ryggmärgsskada. Han är förlamad från midjan och neråt och är rullstolsburen. Kristoffer precis som många andra köper han sina kläder i ”vanliga” butiker. Men eftersom dessa kläder ej är anpassade för någon som sitter ner hela tiden så är passformen på kläderna långt ifrån optimal. Det handlar om allt ifrån byxor som kasar ner eller jackor som kasar upp.

Hela idéen med att jag bloggar om just kläder för rullstolsburna kommer sig av att jag och Kristoffer diskuterat detta ämne hemma en kväll när vi såg på en film. Jag kunde inte släppa tanken på att det inte finns anpassade kläder för rullstolsburna. Dagen efter startade jag min blogg Wheelwear.se. Bloggen var då tänkt som en plattform för att att undersöka marknaden. 

När jag fick klart för mig hur dåligt utbudet av anpassade kläder faktiskt är så kände jag att detta är något som jag vill försöka att ändra på. Efter uppstarten av min blogg och all den positiva feedback som jag fått från er som följer mig så kom tanken på att inte bara skriva om det utan att faktiskt försöka att skapa en egen kollektion av anpassade kläder. Nu snart fem år senare så har denna klädkollektion blivit sann och mitt nästa steg är att få ut den på marknaden. 

Min vision

Min vision med varumärket Wheelwear.se är helt enkelt att det ska finnas kläder för alla. Alla ska kunna gå in en butik och köpa fina kläder som sitter bra. Ingen ska känna sig diskriminerad för att man sitter i rullstol eller på något annat sätt avviker från den så kallade ”normen”. 

Kontakt:

Global Wheelwear AB, org nr: 559305-7051

Mikaela Lastre
e-post: [email protected]
Telefon 0454 10 300

Faktureringsadress 
Global Wheelwear AB
Hagtornsvägen 20
375 32 MÖRRUM

Leveransadress gods:
Global Wheelwear AB
C/o Munkahusterminalen AB
Tenngränden 4
37431 Karlshamn

Momsnummer: SE559305705101
F-skattesedel finns


Hoppas att du ska trivas som kund hos oss!