Om oss

Hur allt började?

Mitt namn är Mikaela Lastre och jag driver sedan april 2016 bloggen Wheelwear.se. Min blogg handlar om mode och kläder för rullstolsburna. 

Jag är gift med Kristoffer Fredriksson som är född med en ryggmärgsskada. Han är förlamad från midjan och neråt och är rullstolsburen. Kristoffer precis som många andra köper sina kläder i ”vanliga” butiker på grund utav att det helt enkelt inte finns affärer med anpassade kläder. Eftersom dessa kläder ej är anpassade för någon som sitter ner hela tiden så är passformen på kläderna oftast långt ifrån optimal. Det handlar om allt ifrån byxor som kasar ner och jackor som kasar upp.

Hela idéen med min blogg om just kläder för rullstolsburna kommer sig av att jag och Kristoffer diskuterat detta ämne hemma under lång tid. Jag har inte kunnat släppa släppa tanken på att det inte finns anpassade kläder för rullstolsburna. Så redan dagen efter att vi diskuterat detta hemma startade jag min blogg Wheelwear.blog. Bloggen var då tänkt som först och främst en plattform för att att undersöka hur marknaden egentligen såg ut för denna typ av kläder. 

När jag fick klart för mig hur dåligt utbudet av anpassade kläder faktiskt är så kände jag att detta är något som jag vill ändra på. När jag sedan i oktober 2019 fick ett stipendium från Backhamres stiftelse så var detta var startskottet för klädkollektionen HUMAN. Nu har vår första herrkollektion kommit ut på marknaden och planen framåt är att vidareutveckla med dam, barn/ungdom och sport kläder. Det skall finnas kläder för alla människor och för alla tillfällen i livet. 

Vår vision

Vår vision med varumärket Wheelwear är helt enkelt att det ska finnas kläder för alla. Alla ska kunna gå in en butik och köpa fina kläder som sitter bra. Ingen ska känna sig diskriminerad för att man sitter i rullstol eller på något annat sätt avviker från den så kallade ”normen”. 

Kontakt:

Global Wheelwear AB, org nr: 559305-7051

Mikaela Lastre
e-post: [email protected]
Telefon 0454 10 300

Faktureringsadress 
Global Wheelwear AB
Hagtornsvägen 20
375 32 MÖRRUM

Leveransadress gods:
Global Wheelwear AB
C/o Munkahusterminalen AB
Tenngränden 4
37431 Karlshamn

Momsnummer: SE559305705101
F-skattesedel finns


Hoppas att du ska trivas som kund hos oss!