Wheelwear.se

En blogg om mode och kläder för rullstolsburna

Såhär ser kläderna ut efter ett tag på en rullstolsburen person

Hej!

Jag vill med detta inlägg visa lite exempel på hur ”vanliga” byxor kan ser ut efter ett tag på en rullstolsburen person. Naturligtvis kan man inte dra alla över en kam och säga att det alltid ser ut så här, men faktum är att det ofta gör det. Byxor som sitter på någon som sitter ner hela tiden slits på ett helt annat sätt än andras och går ofta sönder vid linningen (som på bilden nedan) på grund av att man oftare måste dra i dem för att få upp dem då de kasat ner så att halva rumpan syns. Nästan alla Kristoffers byxor ser ut som på bilden nedan efter ett tag! Det är absolut inte OK och blir väldigt dyrt i längden. Är det någon av er som läser detta som känner igen sig så diskutera gärna här och utbyt erfarenheter. Kanske kan vi tillsammans komma på något som gör att det inte behöver se ut så här?

Kram

3 kommentarer

 1. Birgitta Kjöllerström

  maj 12, 2019 at 2:04 e m

  Hej!
  på min pojkväns brallor syr jag helt enkelt i en förstärkning på insidan. En jeanslapp som går en bit upp på linningen och ca 15-20 cm ner på större delen av baksidan, lite zick-zack fram och tillbaka här och där men över hela lappen, gärna flera olika sömmar så inte allt repas upp samtidigt. Eftersom han sitter hela tiden syns det ändå inte, och blir BETYDLIGT mer hållfast och rejält att ta tag i vid lyft. om man inte sitter jämt skulle jag göra samma sak, men se till att sömmarna placerades så det såg snyggt ut.

 2. Hej,
  Såg en tjej på youtube som testade att ha gravid- jeans pga att byxorna alltid åkte ner där bak i rullstolen och vid förflyttningar.

  Hon verkade vara jättenöjd, de såg bra ut också. Ingen såg att det var gravid- jeans.

  Blev lite sugen på att testa det själv faktiskt!

  https://youtu.be/2N_vIESsFOc Länken till hennes video!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Wheelwear.se

Tema av Anders NorenUpp ↑