Wheelwear.se

En blogg om mode och kläder för rullstolsburna

Om mig

Hej!

Mitt namn är Mikaela Lastre och jag bloggar om mode och kläder rullstolsburna. Jag bor tillsammans med min man Kristoffer som är rullstolsburen.

Bilden är tagen när vi var i Italien

Anledningen till att jag startade bloggen var för att jag ville undersöka hur utbudet ser ut när det gäller kläder för rullstolsburna. Vi har hemma länge diskuterat om hur det kommer sig att det är så svårt att hitta kläder som sitter bra om man är rullstolsburen. Varför finns det inte anpassade kläder?

Det är väl helt enkelt så att marknaden är för liten och klädindustrin inte vill satsa på den målgruppen. De tjänar sina pengar ändå på alla andra som handlar. Detta tycker jag är sorgligt och vill därför lyfta detta ämne så att vi i framtiden kan få till en förändring.

I Sverige finns det nämligen 150 000 människor som sitter i rullstol enligt funka.com. Att Sverige inte har kommit länge än såhär är otroligt sorgligt. Jag tycker att alla har rätt att följa mode och trender oavsett om du sitter i rullstol eller ej! Detta med kläder är ju en stor del av ens identitet.

Läs mer på min blogg här!

Har du synpunkter, idéer eller vill kommentera något som du läser på min blogg så hör gärna av dig till info@wheelwear.se.

Vi hörs!

Varma hälsningar 

Mikaela 

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

3 kommentarer

 1. Hej!
  Jag vill bara tala om att jag har en blogg som handlar om kläder för personer med rörelsehinder:
  http://www.textilochtips.wordpress.com

  Och en annan blogg med tips på aktiviteter och hjälpmedel för personer med funktionsvariationer: http://www.handikapptips.wordpress.com

  Båda finns på Facebook:
  @handikapptips
  @textilochtips

  @textilochtips finns också på Instagram (jag har inte hunnit få med så många bilder än).

  Precis som du har jag konstaterat att det är väldigt svårt att hitta anpassade snygga kläder och att det är jättedåligt att det inte finns butiker där man kan prova plaggen (förutom Klädvalet som förutom webbutik har en vanlig butik med begränsade öppettider i Västerås).

  Med vänliga hälsningar
  Renate

  • WheelWear

   maj 19, 2017 at 2:07 e m

   Hej!

   Tack för att du kontaktade mig, och jag ska titta på din blogg. Vad är det som driver dig att blogga om kläder för rullstolsburna?

   Mvh
   Mikaela

   • Hej!
    Eftersom jag sedan länge är pensionerad tycker jag om att kunna syssla med något som är meningsfullt, jag jobbar också som kontorsvolontär på Läkare Utan Gränser.
    Jag har textil utbildning och de erfarenheter jag har angående funktionsvariationer är från min numera avlidna mamma, som blev 97 år och min moster som blev 99 år som båda hade demenssjukdom och var rullstolsanvändare, två väninnor med halvsidig förlamning också rullstolsburna, samt tidigare arbetslivserfarenhet av bl.a. epilepsi, syn- och hörselnedsättning, ryggmärgsbråck samt barn med multihandikapp.

    Min första blogg startade jag i september 2012. Idén till den fick jag efter att ha sytt kläder, bl.a. omlottkjolar till min mamma och moster, som blev mycket omtyckta av äldreboendets personal. De föreslog t.o.m. att jag skulle tillverka och sälja liknande kläder. Det hade jag vare sig lust eller möjlighet till, men jag sa att jag kunde tänka mig att lämna ut mönster och beskrivning gratis på nätet och kom då på att enklast skulle detta ske genom en blogg.

    Eftersom jag har erfarenhet av såväl demenssjukdom som rörelsehinder blev det ytterligare en blogg med det inte helt lyckade namnet: Handikapptips. På den bloggen har jag fått flest sökningar.

    Med vänliga hälsningar

    Renate

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 − två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Wheelwear.se

Tema av Anders NorenUpp ↑