Wheelwear.se

En blogg om mode och kläder för rullstolsburna

Mitt studiebesök på Malmö Tillskärarakademin

Hej!

Nu har jag kommit hem från mitt studiebesök på Malmö Tillskärarakademin. Jag vill börja med att tacka Malmö Tillskärarakademin för att jag fick komma och ställa alla mina frågor till er.

Jag pratade med några av studenterna på skolan över en kopp med kaffe och de berättade för mig att dem fick lära sig allt från idé till färdig produkt. Studenterna får lära sig grunderna i sömnad och sedan är det upp till dem att använda sin fantasi när de skapar kläder. Utbildningen har sett likadan ut sedan skolan grundades. Eleverna tror att det inte finns kläder för rullstolsburna collage_fotor-malmo-tillskararakademin_fotorför att det kostar för mycket att ta fram kläder samt att även om man ändrar lite på ett par byxor så är det en ny produkt som ska marknadsföras och distribueras ut till butikerna. Vinsten är för liten för att butikerna ska satsa på det. De tycker att det är sorgligt att det inte finns anpassade kläder i butikerna idag.  De menar att stora kedjor har kapacitet och möjlighet att ha en avdelning med kläder för rullstolsburna.

Det kom fram en student till mig och berättade att hon är intresserad av att designa kläder för personer som sitter i rullstol. Vi hade många liknande tankar och idéer. Innan jag gick så bjöd de in mig till sitt examensarbete som är deras egna kollektion. Det är klar att jag ska komma och titta.

2 kommentarer

 1. Hur kändes stämningen på skolan?
  Hur var lärarna?
  var skolan stor eller liten?

  • WheelWear

   december 6, 2016 at 2:35 e m

   Hej Anna!
   Tack för att du kontaktar mig.
   Jag tycker att stämningen på skolan var bra. Det är en trevlig skola inte så långt från Centralstationen i Malmö. Jag träffade bara en lärare som heter Helene Österklint är rektor på skolan och vi hade kontakt via telefon innan mitt möte. Jag blev väl bemött och alla var trevliga mot mig. Jag träffade elever och pratade lite med Helene om utbildningen och skolan. Skolan är rätt så liten med olika rum som du kan se på bilderna. En trevlig skola om du är intresserad av att utbilda dig till designer, eleverna som jag träffade trivs på skolan.. Hoppas att detta är svar på dina frågor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 5 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Wheelwear.se

Tema av Anders NorenUpp ↑