Wheelwear.se

En blogg om mode och kläder för rullstolsburna

Förfrågan från en läsare

Hej!

Jag har nu fått en fråga från en läsare och eftersom jag själv inte tycker att jag kan svara tillräckligt bra på denna fråga så vänder mig nu till er för höra om ni som följer denna blogg kanske kan komma med några tips och idéer gällande detta. Frågan jag fått lyder som följer:

“Min man är rullstolsburen, sedan ett drygt halvår. Vi är bjudna på bröllop och jag har sytt om hans svarta chinos så att de sitter bra. Nu gäller det kavajen.

 • Har du något tips om hur jag kan sy om den?
 • Är det bäst att öppna upp i ryggen och sy i kardborreband?
 • Kanske korta av ryggslutet som ändå inte syns?”

Om du som läser ovanstående frågor har något bra tips eller någon idé om hur man kan lösa det hela så skriv gärna en rad här på min blogg så att den som har skickat dessa frågor till mig får ta del av svaren.

Stort tack!

Kram

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

1 kommentar

 1. Hej!
  I min blogg har jag bl.a. skrivit om hur man anpassar en befintlig kavaj och syr i blixtlås eller kardborrband på ryggen. – Om man väljer kardborrband kan det vara lättare att knäppa om man använder en rad med mindre kardborrbandbitar jämfört med ett helt band som jag har sytt på min kavaj.
  Se: https://textilochtips.wordpress.com/2013/02/16/befintlig-kavaj-eller-jacka-anpassad-for-dig-med-nedsatt-rorelseformaga/

  Ett annat alternativ är att knäppa med magneter (OBS! inte användbart om man har Pacemaker – stör frekvensen).
  Se: https://textilochtips.wordpress.com/2017/06/05/byte-till-knappning-med-magneter-pa-befintlig-blus-eller-skjorta/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 − tolv =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Wheelwear.se

Tema av Anders NorenUpp ↑